Logopedie bij instellingen
In Zeeland zijn de vestigingen op deze website geordend volgens de indeling van de ´eilanden’ Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Schouwen Duiveland, Tholen, Walcheren en Zeeuws Vlaanderen.
Logopedisten in een instelling zijn logopedisten die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Deels werken ze binnen hun eigen werksetting (bv ziekenhuis of verpleeghuis) en deels werken zij extramuraal dat wil zeggen met cliënten van buiten de instelling.
De logopedist houdt zich bezig met allerlei problemen op het gebied van taal, spraak, gehoor, adem, stem en eten en drinken, bij zowel kinderen als volwassenen. Er zijn instellingen (bv. verpleeghuis, revalidatiecentrum, ziekenhuis) waar logopedisten met volwassenen werken maar ook instellingen (bv. ziekenhuis, revalidatiecentrum, kindertaalcentrum) waar kinderen zijn die logopedie nodig hebben.
Voor extramurale behandeling bij een logopedist in een instelling komt u doorgaans één a twee maal per week. De sessies duren ongeveer 30 minuten.
Mits u een verwijzing van een arts heeft, worden alle behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Bij volwassenen worden de behandelingen eerst vanuit de eigen bijdrage betaald. Zodra de eigen bijdrage op is, wordt logopedie bij volwassenen ook volledig vergoed.
Ervaring en specialisaties variëren per logopedist; u kunt hierover meer informatie vinden op de websites van de verschillende instellingen.
Opmerking: Op deze website staan nog niet alle instellingen vermeld.
Graag verwijzen we u naar Veelgestelde Vragen specifiek gericht op Logopedie in Instellingen.