Veelgestelde vragen over logopedie bij Logopedie in het onderwijs – Logopedisten Zeeland

Logopedisten Zeeland

Welkom op de website van de logopedisten in Zeeland.

Bent u op zoek naar een logopedist? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke logopedie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes.

Onze enthousiaste logopedisten staan graag voor u klaar.

U bent van harte welkom.

Veelgestelde vragen over logopedie bij Logopedie in het onderwijs

Als ouder stimuleer je de taalontwikkeling als je het kind rustig laat praten en zelf de tijd neemt om te luisteren en te antwoorden. Luister naar en reageer op wát je kind zegt, niet zo zeer op hóe het kind het zegt. Kromme zinnen hoef je eigenlijk niet echt te verbeteren. Herhaal wat je kind heeft gezegd op de goede manier. Bijvoorbeeld wanneer uw kind zegt: toel, dan zegt u: ja dat is een sssstoel, waarbij u de ontbrekende klank duidelijk laat horen.

Zo leert hij hoe het moet zonder het gevoel te hebben dat wat hij zei fout was. Zo blijft het leuk om te praten. Ook regelmatig samen een boekje lezen bevordert de ontwikkeling van het klanksysteem. U kunt de woordjes duidelijk benoemen en uw kind kan het proberen na te doen. En voorlezen, samen spelletjes doen, liedjes zingen en vragen stellen is heel goed. Dat gaat bijna vanzelf in alledaagse situaties.

Kan mijn kind logopedische behandeling op school krijgen?

Er zijn scholen waar een logopedist werkzaam is. In sommige gevallen is er een praktijk voor logopedie binnen een schoolgebouw. Op scholen waar geen logopedist aanwezig is, bent u aangewezen op een praktijk voor logopedie in de omgeving.

Wordt de logopedische behandeling op school vergoed?

Wanneer er een logopedist in dienst is van de school bepaalt de onderzoekscommissie of uw kind voor logopedie in aanmerking komt. Als uw kind in aanmerking komt voor deze logopedische behandeling wordt deze door school betaald.

Wanneer u uw kind aanmeldt bij een vrijgevestigd logopedist binnen een school dan betaalt de zorgverzekeraar de behandeling.